Γιατί να επιλέξετε Βιολογικά Προϊόντα;

Γιατί να επιλέξετε Βιολογικά Προϊόντα;

Ζεις σε ένα κόσμο με αμέτρητες επιλογές. Καθημερινές απορίες και εναλλακτικές για το τι θα καταναλώσεις και τι είναι καλύτερο για εσένα. Σκέψεις που πολλές φορές αντί να βοηθάνε σε πονοκεφαλιάζουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαλέξεις την χειρότερη επιλογή. Εχθρός του καλού ήταν, είναι και θα είναι, πάντα το καλύτερο.

Ένα βιολογικό προϊόν που έχει υποστεί όσο το δυνατόν λιγότερη επεξεργασία, χωρίς περιττά χημικά και ουσίες, αποτελεί ότι πιο κοντινό μπορεί να έχει κάποιος από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Πολλές φορές είναι οικονομικοί οι λόγοι που καταφεύγουμε στα συμβατικά προϊόντα και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό και φυσιολογικό, ειδικά στην εποχή που ζούμε. Ομολογουμένως, είναι ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός ότι τα βιολογικά προϊόντα έχουν καταλήξει προσιτά στον μέσο καταναλωτή. Είναι μια ξεκάθαρη επιλογή πλέον. Ενδελεχείς έρευνες και μελέτες διάρκειας 4 ετών από 33 Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, αναδεικνύουν ότι:

  • Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν περίπου 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά και είναι πολύ πιο πλούσια σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2 και Β6.
  • Το βιολογικό γάλα περιέχει περίπου 90% περισσότερα αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα.
  • Οι βιολογικές σοκολάτες δεν περιέχουν συντηρητικά και λεκιθίνη, καθώς η ποιότητα παρασκευής τους δεν αντικαθίσταται από φθηνότερα έλαια.

Τίθεται όμως το ερώτημα, που θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε αξιόπιστα βιολογικά προϊόντα; Η απάντηση βρίσκεται στις αυθεντικές τοπικές επιχειρήσεις όπως η δική μας και σίγουρα όχι στις επιχειρήσεις μαζικής παραγωγής. Ο παραδοσιακός φούρνος Ντουρουντούς, εδρεύει στη Χώρα Σφακίων από το 2008 και προμηθεύει πανελλαδικώς μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, πολλά εξ αυτών πλούσια σε πρωτεΐνες και διαιτητικές ίνες, με χαμηλά κορεσμένα λιπαρά οξέα. Σκεφτείτε την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς, μεταφερόμενη στο σήμερα, με τις καλύτερες διαθέσιμες πρώτες ύλες, πάντα σε όσο το δυνατόν πιο προσιτές τιμές.

Κλείνοντας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πλέον, μέσω του e-shop, μπορείς να έχεις στη διάθεση σου όλα αυτά τα καλούδια σπίτι σου, χωρίς κανένα κόπο. Η τελική επιλογή είναι καθαρά δική σου. Θέλεις να εξασφαλίσεις τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες για να θωρακίσεις προληπτικά την υγεία σου; Εάν ναι, το να εντάξεις τα βιολογικά προϊόντα στη ζωή σου είναι μονόδρομος.

Προϊόντα Super Healthy & Wellbeing

Wheat
Λουλούδι ομορφότερο λένε πως είναι ο κρίνος,
μα στη δική σου ομορφιά μαραίνεται κι εκείνος.
ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ