Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Μπισκότα με Πορτοκάλι και Κανέλα
Μπολ Εύκολη Clock 135 Λεπτά
Γλυκές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Μπισκότα με Πορτοκάλι και Κανέλα

Mια λαχταριστή φθινοπωρινή συνταγή για

γλυκιά κολοκυθόπιτα,

που συνδυάζει την πλούσια γέμιση κολοκύθας, με μια βάση από Μπισκότα με Πορτοκάλι και Κανέλα. Μια γευστική απόλαυση που ξεχωρίζει.

Θα χρειαστούμε:

Για την βάση:

 

Για τη γέμιση:

  • 750 γρ. κολοκύθα χωρίς σπόρους, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 140 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλα, προαιρετικά
  • 2 αυγά
  • 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 175 ml γάλα
  • 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Προετοιμάζουμε την κολοκύθα ξεφλουδίζοντάς την, αφαιρώντας τους σπόρους και κόβοντάς την σε κομματάκια.
  3. Για τη βάση, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, θρυμματίζουμε τα Μπισκότα με Πορτοκάλι και Κανέλα και τα ανακατεύουμε στο λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί για τάρτες και το πιέζουμε καλά, ώστε να μην υπάρχουν κενά. Έπειτα, το τοποθετούμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  4. Στην συνέχεια, βράζουμε την κολοκύθα σε νερό για 15 λεπτά ώστε να μαλακώσει. Στραγγίζουμε καλά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Έπειτα, αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C.
  6. Όταν η κολοκύθα έχει κρυώσει, την περνάμε μέσα από ένα σουρωτήρι, ώστε να γίνει ένας πουρές και την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  7. Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Έπειτα, στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το μέλι και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τον πουρέ κολοκύθας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση από τα μπισκότα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 35-40 λεπτά. Η γέμιση θα πρέπει να έχει μόλις πήξει και να έχει μια πολύ ελαφριά και αφράτη υφή.
  9. Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετούμε την κολοκυθόπιτα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου για να δέσει πλήρως.
  10. Για το σερβίρισμα προσθέτουμε προαιρετικά λίγη σαντιγί από πάνω.
Wheat