Granola με Χαρουπένιο Μπισκοτάκι Ντουρουντούς
Μπολ Εύκολη Clock 75 Λεπτά
Γλυκές Συνταγές

Granola με Χαρουπένιο Μπισκοτάκι Ντουρουντούς

Ξημέρωσε ακόμη μία μέρα που δεν ξέρετε τι να φάτε για πρωινό; Η λύση είναι εδώ! Σας έχουμε μία πεντανόστιμη Granola που θα γίνει το καθημερινό σας must.

Και η συνταγή δεν είναι καν τόσο δύσκολη όσο η λέξη υποδηλώνει.

Για την Granola μας χρησιμοποιήσαμε χαρουπένιο μπισκοτάκι Ντουρουντούς με πετιμέζι.

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. βρώμη
  • 100 γρ. μέλι
  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. καρύδια σπασμένα
  • 150 γρ. χαρουπένια μπισκοτάκια Ντουρουντούς με πετιμέζι
  • 100 γρ. σοκολάτα (είτε κομμένη είτε σε μικρά κουμπάκια)
  • 2 κουταλιές κανέλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το ταχίνι μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν, ανακατεύοντας τα.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπόλ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Έπειτα προσθέτουμε τα υγρά υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
  5. Ψήνουμε για 20-22 λεπτά. Στα 10 λεπτά ανακατεύουμε τη granola μας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  6. Αφαιρούμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 με 2 ώρες.
  7. Την παντρεύουμε με γιαούρτι, φρούτα ή σοκολάτα και απολαμβάνουμε!
Wheat