


Γλυκές Συνταγές
Granola με Χαρουπένιο Μπισκοτάκι Ντουρουντούς
Ξημέρωσε ακόμη μία μέρα που δεν ξέρετε τι να φάτε για πρωινό; Η λύση είναι εδώ! Σας έχουμε μία πεντανόστιμη Granola που θα γίνει το καθημερινό σας must.
Και η συνταγή δεν είναι καν τόσο δύσκολη όσο η λέξη υποδηλώνει.
Για την Granola μας χρησιμοποιήσαμε χαρουπένιο μπισκοτάκι Ντουρουντούς με πετιμέζι.
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. βρώμη
- 100 γρ. μέλι
- 150 γρ. φυστικοβούτυρο
- 50 γρ. ταχίνι
- 80 γρ. καρύδια σπασμένα
- 150 γρ. χαρουπένια μπισκοτάκια Ντουρουντούς με πετιμέζι
- 100 γρ. σοκολάτα (είτε κομμένη είτε σε μικρά κουμπάκια)
- 2 κουταλιές κανέλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το ταχίνι μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν, ανακατεύοντας τα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Έπειτα προσθέτουμε τα υγρά υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
- Ψήνουμε για 20-22 λεπτά. Στα 10 λεπτά ανακατεύουμε τη granola μας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Αφαιρούμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 με 2 ώρες.
- Την παντρεύουμε με γιαούρτι, φρούτα ή σοκολάτα και απολαμβάνουμε!
