


Γλυκές Συνταγές
Apple Crumble με Μπισκοτάκι με Μέλι και Καρύδι
Η μηλόπιτα στα καλύτερά της. Εδώ σας έχουμε μία καταπληκτική μηλόπιτα που όμοιά της δεν έχετε δοκιμάσει. Μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας κάνει να πείτε “τι; αυτό ήταν;”.
Σερβίρεται με παγωτό ή απλά με γιαούρτι. Η επιλογή δική σας.
Για το apple crumble χρησιμοποιήσαμε μπισκοτάκια Ντουρουντούς με μέλι και καρύδι.
Θα χρειαστούμε:
- 4 πράσινα μήλα
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο (έξτρα)
- 130 γρ. αλεύρι
- 70 γρ. μπισκοτάκια με μέλι καρύδι
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.γ. βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει. Έπειτα, ρίχνουμε τα μήλα μας κομμένα σε κύβους (ή λωρίδες) μαζί με την βανίλια μας και λίγη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι τα μήλα μας να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 100 γρ. βούρυρο, το αλεύρι, τα σπασμένα μπισκοτάκια μας.
- Αφού αφαιρέσουμε τα μήλα από την φωτιά μας, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Από πάνω τοποθετούμε τη ζύμη (crumble) που δημιουργήσαμε στο μπολ.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη της μηλόπιτάς μας.
- Σερβίρουμε με παγωτό ή γιαούρτι και πασπαλίζουμε με μπόλικο μέλι και κανέλα.
