Ανάποδο Κραμπλ με Παξιμαδάκια Χαρουπιού, Μήλα και Μύρτιλα
Μπολ Εύκολη Clock 180 Λεπτά
Γλυκές Συνταγές

Ανάποδο Κραμπλ με Παξιμαδάκια Χαρουπιού, Μήλα και Μύρτιλα

Αυτή η συνταγή για

ανάποδο κραμπλ

είναι ένα κολλάζ αμερικάνικης πίτας και κραμπλ φρούτων. Με τις Χαρουπένιες Μπουκιές με Πετιμέζι φτιάξαμε μια βάση για το γλυκό μας, ενώ για τη γέμιση χρησιμοποίησαμε κόκκινα μήλα και μύρτιλα. Το αποτέλεσμα είναι ονειρεμένο, εντελώς comfort και συν τοις άλλοις, η παρασκευή της συνταγής είναι και πολύ εύκολη!

Μια συνταγή από την Madame Gâteaux.

Θα χρειαστούμε:

Για τη βάση:

 

Για τη γέμιση:

  • 70 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 300 γρ. κατεψυγμένα μύρτιλα
  • 5 κόκκινα μήλα
  • 15-20 φρέσκα μύρτιλα
  • 30 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

  1. Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα παξιμαδάκια ώσπου να διαλυθούν.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα παξιμαδάκια.
  3. Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για τάρτες ή σε ένα ταψάκι και το πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να σχηματίσει μια ομοιόμορφη στρώση.
  4. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για να σφίξει η βάση, όσο θα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

 

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το κορν φλάουρ.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο.
  3. Ρίχνουμε μέσα τα μήλα και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
  4. Στραγγίζουμε τα κατεψυγμένα μύρτιλα, που πρέπει να έχουν ξεπαγώσει τελείως και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα μήλα.
  5. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ώστε τα μύρτιλα να βγάλουν τους χυμούς τους και τα μήλα να πάρουν κόκκινο χρώμα.
  6. Στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε τα φρούτα μέσα στο μπολ με τη ζάχαρη.
  7. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν τα φρούτα με το μείγμα μας.
  8. Τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στη φόρμα μας.
  9. Ρίχνουμε από πάνω διάσπαρτα τα φρέσκα μύρτιλα.
  10. Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 30-40’. Θέλουμε η γέμιση να “στεγνώσει” όσο το δυνατόν περισσότερο.
  11. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  12. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε η βάση και η γέμιση να σφίξουν.
  13. Για το σερβίρισμα, μπορούμε αν θέλουμε να ζεστάνουμε ξανά λίγο το γλυκό. Το σερβίρουμε όπως είναι ή μαζί με λίγη crème fraîche ή γιαούρτι.
Wheat