


Αλμυρές Συνταγές
Vegan Κεφτεδάκια με Φακές και Ντακάκια Κρίθινα Προζυμένια
Vegan κεφτεδάκια με φακές και Ντακάκια Κρίθινα Προζυμένια,
ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν ένα χορταστικό και θρεπτικό φυτικό γεύμα. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συνδυάζουν μοναδικά μεσογειακά αρώματα, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό τραγανής κρούστας και αφράτης υφής. Σερβίρονται ως σνακ, ορεκτικό ή κυρίως πιάτο και ταιριάζουν τέλεια με μια δροσερή σαλάτα. Καλή απόλαυση!
Θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. φακές βρασμένες
- 3 Ντακάκια Κρίθινα Προζυμένια (τριμμένα)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι)
- Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Πολτοποιήστε τις βρασμένες φακές με πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τα όλα στο μπολ με τις φακές, μαζί με το κύμινο, την πάπρικα, τα τριμμένα ντακάκια και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ομοιογενής ζύμη.
- Πλάστε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήστε τα στο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.
- Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.
Δείτε περισσότερες συνταγές
