Τζατζίκι ούζου με ντακάκια οσπρίων
Μπολ Εύκολη Clock 10 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Τζατζίκι ούζου με ντακάκια οσπρίων

Μια απολαυστική συνταγή για τζατζίκι με ούζο, το πιο νόστιμο τζατζίκι που έχετε δοκιμάσει!

Θα χρειαστούμε:

  • 1 μεγάλο αγγούρι ζαρακια
  • κ. Σούπας ούζο
  • 3-4  σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι άσπρο ξίδι
  • 2 φρ κρεμμυδάκια για το γαρνίρισμα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 ½ φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιούκι
  • χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σερβίρεται ιδανικά πάνω σε ντακάκι οσπρίων Ντουρουντούς.

Εκτέλεση:

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά το αγγούρι, το τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει καλά (εναλλακτικά, μπορούμε να το κόψουμε σε μικρούς κύβους). Βάζουμε το αγγούρι σε ένα μπολ.

2. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ξίδι, τον άνηθο και τα κρεμμύδια. Τα χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν τα υλικά και να ενωθούν αλλά όχι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με το τριμμένο αγγούρι. Ρίχνουμε στο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.

Σερβίρουμε πάνω σε ντακάκια οσπρίων  η όπως μας αρέσει , κρέατα κτλ .

 

Wheat