Τζατζίκι Ούζου με Ντακάκια Οσπρίων
Μπολ Εύκολη Clock 10 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Τζατζίκι Ούζου με Ντακάκια Οσπρίων

Μια απολαυστική συνταγή για

 τζατζίκι με ούζο

, το πιο νόστιμο τζατζίκι που έχετε δοκιμάσει!

Θα χρειαστούμε:

  • 1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε ζαράκια
  • 1 κ.σ ούζο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι άσπρο ξίδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια για το γαρνίρισμα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2½ φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά το αγγούρι, το τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά, το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει (εναλλακτικά, μπορούμε να το κόψουμε σε μικρούς κύβους) και έπειτα το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ξίδι, τον άνηθο και τα κρεμμύδια. Τα χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν τα υλικά και να ενωθούν, αλλά όχι να πολτοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το τριμμένο αγγούρι, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σερβίρεται ιδανικά πάνω σε Ντακάκι Οσπρίων Ντουρουντούς ή όπου αλλού μας αρέσει, κρέατα κτλ.

Tip: Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.

Wheat