


Αλμυρές Συνταγές
Τριλογία Ντάκων
Ντάκος σε τρείς διαφορετικές εκδοχές από τον Φούρνο Ντουρουντούς. Για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, σας ετοιμάσαμε τρία πεντανόστιμα πιάτα από το μενού του Φούρνου μας στα Σφακιά!
- Ντάκος με απάκι και πέστο βασιλικού
- Ντάκος με αβοκάντο
- Κλασσικός ντάκος
Σας προσκαλούμε να έρθετε να τα απολαύσετε στον όμορφο τόπο μας, αλλά μέχρι να γίνει αυτό σας παροτρύνουμε να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας με αυτούς τους γευστικούς συνδυασμούς.
Θα χρειαστούμε:
Ντάκος με απάκι και πέστο βασιλικού:
- 3-4 παξιμάδια Βιολογικό Παξιμάδι Βρώμης
- 1 κ.σ πέστο βασιλικού
- Λιαστή ντομάτα
- Απάκι
- 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
Ντάκος με αβοκάντο:
- 3-4 παξιμάδια Βιολογικό Παξιμάδι Καύκαλο Χαρουπιού
- 1 Αβοκάντο
- 200 γρ ντοματίνια
- 1/2 κρεμμυδάκι
Κλασσικός ντάκος:
- 3-4 παξιμάδια Βιολογικό Παξιμάδι Καύκαλο Κριθαρένιο
- 1 φρεσκοτριμμένη ντομάτα
- 1/2 κρεμμυδάκι
- 200 γρ μυζήθρα Κρήτης
- 1 κ.σ ελιές πράσινες κομμένες
- 1 κ.γ ρίγανη
Σε όλες τις εκδοχές χρησιμοποιούμε αλάτι και ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Ντάκος με απάκι και πέστο βασιλικού
- Τοποθετούμε τα παξιμάδια μας σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αλατίζουμε και σοτάρουμε τα ντοματίνια σε δυνατή φωτιά (αφού έχει κάψει το τηγάνι για 4 με 5 λεπτά).
- Στη συνέχεια τοποθετούμε στο τηγάνι το απάκι με λίγο λάδι και το σοτάρουμε.
- Απλώνουμε το απάκι μαζί με τα κομμάτια γραβιέρας πάνω στα παξιμάδια μας.
- Τέλος, προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.
Ντάκος με αβοκάντο
- Τοποθετούμε τα παξιμάδια μας σε ένα πιάτο. Αν το επιθυμείτε μπορείτε να τα μουσκέψετε ελαφρά με λίγο νερό.
- Ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, τα ντοματίνια και το κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε αλάτι και περιχύνουμε τα παξιμάδια με ελαιόλαδο.
Κλασσικός ντάκος
- Περιχύνουμε τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα.
- Αλατίζουμε ελαφρώς και έπειτα ψιλοκόβουμε μισό κρεμμυδάκι και το τοποθετούμε πάνω στα παξιμάδια μας.
- Στη συνέχεια απλώνουμε την μυζήθρα Κρήτης και τις πράσινες ελιές.
- Τέλος, ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
