Τριλογία Ντάκων
Μπολ Εύκολη Clock 15 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Τριλογία Ντάκων

Ντάκος σε τρείς διαφορετικές εκδοχές από τον Φούρνο Ντουρουντούς.  Για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, σας ετοιμάσαμε τρία πεντανόστημα πιάτα από το μενού του Φούρνου μας στα Σφακιά!

  1. Ντάκος με απάκι & πέστο βασιλικού
  2. Ντάκος με αβοκάντο
  3. Κλασσικός Ντάκος

Σας προσκαλούμε να έρθετε για να το απολαύσετε στον όμορφο τόπο μας, αλλά μέχρι να γίνει αυτό σας παροτρύνουμε να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας με αυτούς τους γευστικούς συνδυασμούς.

Θα χρειαστούμε:

Ντάκος με απάκι & πέστο βασιλικού:

 

Ντάκος με αβοκάντο:

 

Κλασσικός Ντάκος:

Σε όλες τις εκδοχές χρησιμοποιούμε αλάτι & Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

  1. Ντάκος με απάκι & πέστο βασιλικού:

Τοποθετούμε τα παξιμάδια μας σε ένα πιάτο και περιχύνομε με ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αλατίζουμε και σοτάρουμε τα ντοματίνια σε δυνατή φωτιά (αφού έχει κάψει το τηγάνι για 4 με 5 λεπτά). Στη συνέχεια, τοποθετούμε στο τηγάνι το απάκι  με λίγο λάδι και το σοτάρουμε. Τα απλώνουμε μαζί με τα κομμάτια γραβιέρας πάνω στα παξιμάδια μας. Τέλος προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

2. Ντάκος με αβοκάντο:

Τοποθετούμε τα παξιμάδια μας σε ένα πιάτο, αν το επιθυμείτε μπορείτε να μουσκέψετε ελαφρά τα παξιμάδια  με λίγο νερό. Ψιλοκόβετε το αβοκάντο, τα ντοματίνια και το κρεμμυδάκι. Αλατίζετε και  περιχύνετε τα παξιμάδια με ελαιόλαδο.

3. Κλασσικός Ντάκος:

Περιχύνετε τα παξιμάδια μας με ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα. Αλατίζουμε ελαφρώς. Ψιλοκόβουμε μισό κρεμμυδάκι και τοποθετούμε πάνω στα παξιμάδια μας. Στη συνέχεια απλώνουμε την μυζήθρα Κρήτης, τις  πράσινες ελιές. Τέλος, ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη και ακόμα λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

 

Wheat