Τάρτα με ντακάκια χαρουπιού, ανθότυρο, ψητά αχλάδια και προσούτο
Μπολ Εύκολη Clock 45 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με ντακάκια χαρουπιού, ανθότυρο, ψητά αχλάδια και προσούτο

Aλμυρόγλυκες γεύσεις και συνδυασμός τυριού με ψητά φρούτα είναι μία από αυτές στις οποίες πολύ δύσκολα θα αντισταθούμε. Σήμερα, πηγή έμπνευσής μας, στάθηκαν τα παξιμάδια χαρουπιού του φούρνου μας… Από τη Madame Gateux

Θα χρειαστούμε:

Για μία ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ.

Για τη βάση:

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ ανθότυρο
  • 200 γρ γιαούρτι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 5 αχλάδια
  • 2-3 κτσ μέλι
  • 2-3 κτσ μπαλσάμικο
  • 1-2 κτσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • 20γρ κουκουνάρι
  • 2-3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • prosciutto crudo, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

  1. Βρέχουμε τα παξιμάδια ελαφρώς και μόλις μαλακώσουν λίγο, τα σπάμε με τα χέρια μας.

  2. Χτυπάμε τα παξιμάδια στον πολυκόφτη μαζί με το ελαιόλαδο.

  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το πιέζουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να αποκτήσει την υφή ζύμης.

  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την πιέζουμε πολύ καλά ώστε να καλύψει την επιφάνεια και τα πλαϊνά της ταρτιέρας και να είναι όσο πιο λεία γίνεται.

  5. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30’ ώστε να σφίξει.

Για τη γέμιση:

    1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το γιαούρτι με το ανθότυρο και το αλατοπίπερο, ώσπου να ομογενοποιηθούν.

    2. Γεμίζουμε την τάρτα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

    3. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο.

Wheat