Σουτζουκάκια Σχάρας με Φρύγανο Ντομάτας με Πάπρικα
Μπολ Εύκολη Clock 40 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Σουτζουκάκια Σχάρας με Φρύγανο Ντομάτας με Πάπρικα

Μια spicy συνταγή για

σουτζουκάκια σχάρας,

όπου αντί για ψωμί ή φρυγανιά, εμείς κάναμε την διαφορά και προσθέσαμε Φρύγανο Ντομάτας με Πάπρικα καυτερή!

Μια συνταγή του Βασίλη Πατσή! Καλή απόλαυση!

Θα χρειαστούμε:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (από λάπα με το λίπος της)
  • 1/2 κιλό κιμά πρόβειο ή ζυγούρι
  • 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες στον τρίφτη)
  • 15 γραμ. αλάτι 1 κουτ. σούπας
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μείγμα για κεμπάπ
  • 3 γραμ. τσιμένι (προαιρετικά)
  • 1/2 κουτ. γλυκ. πιπέρι κοφτό
  • 1 κρόκο αυγού και το ασπράδι του αυγού ελαφρώς χτυπημένο
  • 100 γρ. καλά τριμμένο Φρύγανο Ντομάτας με Πάπρικα καυτερή Ντουρουντούς. Σερβίρουμε με γιαούρτι και σουμάκ, ελάχιστες σταγόνες λάιμ και λεμόνι.

Δείτε το βίντεο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τους δυο κιμάδες και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν ο κιμάς κολλάει στα χέρια τα βρέχουμε με νερό.
  2. Σημαντικό ο κιμάς πριν το ζύμωμα να είναι πολύ κρύος. Μετά από ένα καλό ζύμωμα βάζουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για καμιά ώρα.
  3. Αφού περάσει η ώρα βγάζουμε απ’ το ψυγείο τον κιμά προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και ζυμώνουμε ξανά πολύ καλά.
  4. Σκεπάζουμε τον κιμά και τον βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
  5. Βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε και σερβίρουμε με γιαούρτι και σουμάκ.
Wheat