


Αλμυρές Συνταγές
Σουτζουκάκια Σχάρας με Φρύγανο Ντομάτας με Πάπρικα
Μια spicy συνταγή για
σουτζουκάκια σχάρας,
όπου αντί για ψωμί ή φρυγανιά, εμείς κάναμε την διαφορά και προσθέσαμε Φρύγανο Ντομάτας με Πάπρικα!
Μια συνταγή του Βασίλη Πατσή! Καλή απόλαυση!
Θα χρειαστούμε:
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (από λάπα με το λίπος της)
- 1/2 κιλό κιμά πρόβειο ή ζυγούρι
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες στον τρίφτη)
- 15 γραμ. αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά του γλυκού μείγμα για κεμπάπ
- 3 γραμ. τσιμένι (προαιρετικά)
- 1/2 κουτ. γλυκ. πιπέρι κοφτό
- 1 κρόκο αυγού και το ασπράδι του αυγού ελαφρώς χτυπημένο
- 100 γρ. καλά τριμμένο Φρύγανο Ντομάτας με Πάπρικα
Δείτε το βίντεο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τους δυο κιμάδες και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν ο κιμάς κολλάει στα χέρια τα βρέχουμε με νερό.
- Σημαντικό ο κιμάς πριν το ζύμωμα να είναι πολύ κρύος. Μετά από ένα καλό ζύμωμα βάζουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για καμιά ώρα.
- Αφού περάσει η ώρα βγάζουμε απ’ το ψυγείο τον κιμά προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και ζυμώνουμε ξανά πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε τον κιμά και τον βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι και σουμάκ, ελάχιστες σταγόνες λάιμ και λεμόνι.
