


Αλμυρές Συνταγές
Shakshuka με Κριθαρένιο Κουλούρι Ντουρουντούς
Μια γευστική πρόταση για ένα θρεπτικό και γεμάτο αρώματα πιάτο!
Η Shakshuka με κριθαρένιο κουλούρι Ντουρουντούς
είναι η τέλεια εκδοχή του δημοφιλούς ανατολίτικου πιάτου, που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά, πλούσια μπαχαρικά και αυγά. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων!
Θα χρειαστούμε:
Υλικά για 2 μερίδες:
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 χρωματιστή πιπεριά σε στικς
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 αυγά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
- 200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 10 ντοματίνια κομμένα στα 3
- 1 κ.γ. μέλι
- Αλάτι & πιπέρι
- Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
- Κουλούρι Κριθαρένιο χωρίς Μαγιά
Εκτέλεση:
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο για 7-8 λεπτά προσθέτοντας την γλυκιά και καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το μέλι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
- Σπάμε από πάνω τα αυγά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο κομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με Κουλούρι Κριθαρένιο χωρίς Μαγιά.
Δείτε περισσότερες συνταγές
