Shakshuka με Κριθαρένιο Κουλούρι Ντουρουντούς
Μπολ Εύκολη Clock 30 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Shakshuka με Κριθαρένιο Κουλούρι Ντουρουντούς

Μια γευστική πρόταση για ένα θρεπτικό και γεμάτο αρώματα πιάτο!

Η Shakshuka με κριθαρένιο κουλούρι Ντουρουντούς

είναι η τέλεια εκδοχή του δημοφιλούς ανατολίτικου πιάτου, που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά, πλούσια μπαχαρικά και αυγά. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων!

Θα χρειαστούμε:

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 χρωματιστή πιπεριά σε στικς
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στα 3
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • Κουλούρι Κριθαρένιο χωρίς Μαγιά

Εκτέλεση:

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο για 7-8 λεπτά προσθέτοντας την γλυκιά και καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το μέλι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  3. Σπάμε από πάνω τα αυγά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά.
  4. Γαρνίρουμε με φρέσκο κομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με Κουλούρι Κριθαρένιο χωρίς Μαγιά.
Wheat