Σαλάτα με Τηγανητά Παντζάρια και Αντζουγιές
Μπολ Μέτρια Clock 20 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα με Τηγανητά Παντζάρια και Αντζουγιές

Σήμερα σας ετοιμάσαμε τον απόλυτο τσιπουρομεζέ,

σαλάτα με παντζάρια και αντζουγιές.

Μόλις τον δοκιμάσετε θα τον βγάζετε συνέχεια για συνοδευτικό με τη ρακή και τη μπύρα. Εύκολος, απλός, μεσογειακός και νόστιμος. Δεν είναι να ζητάμε πολλά άλλωστε, απλά υλικά που σμίγουν όμορφα στο πιάτο μας.

Για την παντζαροσαλάτα μας χρησιμοποιήσαμε Φρύγανο Ριγανάτο Ντουρουντούς.

Θα χρειαστούμε:

  • 600 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 φλυτζάνια φύλλα παντζαριών (τρυφερά)
  • ½  φλυτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1½  φλυτζάνι τρίμμα από Φρύγανο Ριγανάτο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 1½  λεμόνι (το χυμό και το ξύσμα του)
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 3-4 αντζούγιες
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Στεγνώνουμε τις φέτες του παντζαριού σε χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά.
  2. Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο με το σκόρδο, τις αντζούγιες και την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  3. Σε ένα διαφορετικό τηγάνι βάζουμε λίγο σκόρδο, το τρίμμα του φρύγανου και τα ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσουν.
  4. Σε μια σαλατιέρα, ανακατεύουμε τα παντζάρια, τα φύλλα τους και το τρίμμα του φρύγανου με το σκόρδο.
  5. Συμπληρώνουμε με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Wheat