


Αλμυρές Συνταγές
Σαλάτα με Τηγανητά Παντζάρια και Αντζουγιές
Ο απόλυτος τσιπουρομεζές. Μόλις τον δοκιμάσετε θα τον βγάζετε συνέχεια για συνοδευτικό με τη ρακή και τη μπύρα. Εύκολος, απλός, μεσογειακός και νόστιμος.
Δεν είναι να ζητάμε πολλά άλλωστε. Απλά υλικά που σμίγουν όμορφα στο πιάτο μας.
Για την πατζαροσαλάτα μας χρησιμοποιήσαμε ριγανάτο φρύγανο Ντουρουντούς.
Θα χρειαστούμε:
- 600 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
- 2 φλυτζάνια φύλλα παντζαριών (τρυφερά)
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 ½ φλυτζάνι τρίμμα από φρύγανο ριγανάτο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 ½ λεμόνι (το χυμό και το ξύσμα του)
- 1 πιπεριά τσίλι
- 3 -4 αντζούγιες
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Στεγνώνουμε τις φέτες του παντζαριού σε χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο με το σκόρδο, τις αντζούγιες και την πιπεριά και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Σε ένα διαφορετικό τηγάνι βάζουμε λίγο σκόρδο το τρίμμα του φρύγανου και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσουν.
- Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα τα παντζάρια, τα φύλλα τους και τα ψίχουλα.
- Συμπληρώνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
