Σαλάτα με σπανάκι, ρόδι, μανούρι και απάκι
Μπολ Εύκολη Clock 25 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα με σπανάκι, ρόδι, μανούρι και απάκι

Μια πανδαισία γεύσεων. Δοκιμάστε τη νέα μας συνταγή για σαλάτα με σπανάκι και ρόδι σε μια άκρως κρητική εκδοχή! Είναι απλή και συνάμα πολύ εντυπωσιακή για κάθε τραπέζι. Το μυστικό είναι πάντα στην ποιότητα των υλικών και σε μια ιδιαίτερη βινεγκρέτ.

Για την σαλάτα μας χρησιμοποιήσαμε κριτσίνια χαρουπιού Ντουρουντούς.

Θα χρειαστούμε:

  • 300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι, πλυμένα και χωρίς κοτσάνια η μια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα της αρεσκείας μας
  • 1 ρόδι καθαρισμένο, μόνο τα σπόρια
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 100 γρ Μανούρι
  • 50 γρ απάκι

Για τη βινεγκρέτ

  • 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
  • 2 κ.σ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε την πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας σε ένα μπολ, κόβουμε σε λεπτές φέτες το απάκι.
  2. Στη συνέχεια το μανούρι και τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ.
  3.  Συνεχίζουμε με τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού.
  4. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά της σάλτσας και τα προσθέτουμε στην σαλάτα.
  5. Σερβίρουμε με κριτσίνια χαρουπιού Ντουρουντούς
Wheat