Σαλάτα με Σπανάκι, Ρόδι, Μανούρι και Απάκι
Μπολ Εύκολη Clock 25 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα με Σπανάκι, Ρόδι, Μανούρι και Απάκι

Δοκιμάστε τη νέα μας συνταγή για

σαλάτα με σπανάκι, ρόδι, μανούρι και απάκι.

Μια πανδαισία γεύσεων, σε μια άκρως κρητική εκδοχή! Απλή και συνάμα πολύ εντυπωσιακή για κάθε τραπέζι. Το μυστικό είναι πάντα στην ποιότητα των υλικών και σε μια ιδιαίτερη βινεγκρέτ.

Θα χρειαστούμε:

Για τη σαλάτα:

  • 300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι, πλυμένα και χωρίς κοτσάνια, ή μια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα της αρεσκείας μας
  • 1 ρόδι καθαρισμένο, μόνο τα σπόρια
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 100 γρ. μανούρι
  • 50 γρ. απάκι

 

Για τη βινεγκρέτ:

  • 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κ.σ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα φύλλα από το σπανάκι (ή την πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας) σε ένα μπολ μαζί με το απάκι, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.
  2. Προσθέτουμε το μανούρι και συνεχίζουμε με τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά της βινεγκρέτ και τα προσθέτουμε στην σαλάτα.
  4. Σερβίρουμε με Κριτσίνια Χαρουπιού.
Wheat