Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα, μανταρίνι & σύκο συνοδευόμενη με τα απίθανα Ντακάκια Οσπρίων
Μπολ Εύκολη Clock 90 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα, μανταρίνι & σύκο συνοδευόμενη με τα απίθανα Ντακάκια Οσπρίων

Σήμερα δοκιμάζουμε μία υπέροχη δροσερή νηστίσιμη σαλάτα, εύκολη στην εκτέλεση αλλά και πλούσια σε βιταμίνες απο τον κλινικό διαιτολόγο-Διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

Θα χρειαστούμε:

Υλικά για 4 μερίδες:
  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 3 μανταρίνια
  • 5 αποξηραμένα σύκα
  • 20 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
  • Ντακάκια Οσπρίων Ντουρουντους

Εκτέλεση:

  1. Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τα μαυρομάτικα να πάρουν μία πρώτη βράση για περίπου 10-15 λεπτά.
  2.  Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το θυμάρι, τα φασόλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο καπάκι για 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν.
  3. Κόβουμε τα μανταρίνια και τα αποξηραμένα σύκα σε κομματάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μαυρομάτικα με τα μανταρίνια, τα καρύδια, τα σύκα, αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε απλά παρασκευάσει με χρήση ραβδομίξερ χειρός.
Wheat