


Αλμυρές Συνταγές
Σαλάτα με Μαυρομάτικα Φασόλια, Μανταρίνι & Σύκο συνοδευόμενη με τα απίθανα Ντακάκια Οσπρίων
Σήμερα δοκιμάζουμε μία υπέροχη δροσερή νηστίσιμη
σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια,
εύκολη στην εκτέλεση αλλά και πλούσια σε βιταμίνες. Μια συνταγή από τον κλινικό διαιτολόγο και διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη.
Θα χρειαστούμε:
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 3 μανταρίνια
- 5 αποξηραμένα σύκα
- 20 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
- Ντακάκια Οσπρίων Ντουρουντους
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τα μαυρομάτικα να πάρουν μία πρώτη βράση για περίπου 10-15 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών μαζί με το θυμάρι και τα φασόλια. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο καπάκι για 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Κόβουμε τα μανταρίνια και τα αποξηραμένα σύκα σε κομματάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μαυρομάτικα με τα μανταρίνια, τα καρύδια, τα σύκα, αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε απλά παρασκευάσει με χρήση ραβδομίξερ χειρός.
Δείτε περισσότερες συνταγές
