


Αλμυρές Συνταγές
Ρεβυθοκεφτέδες με Μπουκιά Χαρουπιού
Ανακαλύψτε την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη γαστρονομία!
Οι ρεβυθοκεφτέδες με τριμμένη Μπουκιά Χαρουπιού
συνδυάζουν την αυθεντική γεύση των ρεβυθιών με τα θρεπτικά οφέλη του χαρουπιού, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και ευεξία. Ιδανικό για κάθε περίσταση και μοναδικό σε γεύση! Μια συνταγή από την faganoula.gr.
Θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. ρεβύθια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 150 γρ. τριμμένη Μπουκιά Χαρουπιού
- 1/3 κ.γλ. κύμινο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με ζεστό νερό, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε ένα 24ωρο.
- Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα αλέθουμε στο μούλτι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες, πανάρουμε σε ελάχιστο αλεύρι και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο κι από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε, προαιρετικά, με δροσερό γιαούρτι!
Δείτε περισσότερες συνταγές
