Πράσινη Σαλάτα με Αβοκάντο, Μανιτάρια και Μπουκιά Κρίθινη
Μπολ Εύκολη Clock 15 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Πράσινη Σαλάτα με Αβοκάντο, Μανιτάρια και Μπουκιά Κρίθινη

Μια τρομερά δροσιστική και εύκολη

πράσινη σαλάτα με αβοκάντο,

μανιτάρια & Μπουκιά Κρίθινη Ντουρουντούς!

Μια συνταγή του Βασίλη Πατσή! Καλή απόλαυση!

Θα χρειαστούμε:

  • 350 γρ. διάφορα σαλατικά της αρεσκείας μας (φύλλα σπανάκι, ρόκα, λόλες)
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι για το ντρέσινκ
  • 1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Για το σερβίρισμα Μπουκιά Κρίθινη Ντουρουντούς

Δείτε το βίντεο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε σε σέικερ ή σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και τις φέτες αβοκάντο, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.  Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι και σερβίρουμε με θρυμματισμένες Μπουκιές Κρίθινες Ντουρουντούς.
Wheat