Πάστα ελιάς με κριστίνι οσπρίων Ντουρουντούς
Μπολ Εύκολη Clock 10 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Πάστα ελιάς με κριστίνι οσπρίων Ντουρουντούς

Σήμερα θα φτιάξουμε πάστα ελιάς. Τέρμα τα αγοραστά. Από εδώ και πέρα τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Και πιστέψτε μας, θα βγουν πολύ καλύτερα.

Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά τα έχουμε όλοι σπίτι μας. Πάμε να την κάνουμε στο τσακ μπαμ!

Θα χρειαστούμε:

  • 1 ½ φλιτζάνι ελιές καλαμών μαύρες χωρίς κουκούτσι (ή θρούμπες)
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • ½ κ.γ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • ½ κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα μάραθο
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • τριμμένο κατσικίσιο τυρί ή φέτα

Σερβίρουμε με Κριτσίνια oσπρίων Ντουρουντους.

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν ένας ωραίος σε υφή πολτός.
  2. Αν δεν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τη βάζουμε σε βαζάκι, καλύπτουμε την επιφάνεια με λάδι και τη διατηρούμε στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες.
  3. Σερβίρουμε με κριτσίνια οσπρίων και τριμμένο τυρί.
Wheat