


Αλμυρές Συνταγές
Ντιπ Πιπεριάς με Φρύγανο Σκορδάτο
Ένα πολύ γευστικό
ντιπ πιπεριάς
που συνοδεύεται άψογα με Φρύγανο Σκορδάτο με Γραβιέρα!
Μια συνταγή του Βασίλη Πατσή! Καλή απόλαυση!
Θα χρειαστούμε:
- 3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κουταλάκι του γλυκού + 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χωρισμένο
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
- Ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζαατάρ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μπούκοβο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι
- Μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Φρύγανο Σκορδάτο με Γραβιέρα
Δείτε το βίντεο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 400 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Τρίψτε τις κόκκινες πιπεριές με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και βάλτε τις στο ταψί. Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν και να φουσκώσουν σε μερικά σημεία.
- Μόλις βγουν από το φούρνο, μεταφέρετε τις πιπεριές σε ένα μπολ και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το να καθίσει για 10-15 λεπτά.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε τα καρύδια σε ξεχωριστό ταψί και ψήνουμε για 7-9 λεπτά. Φροντίστε να τα παρακολουθείτε στενά καθώς μπορούν να καούν εύκολα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Ξεφλουδίστε τις φλούδες από τις πιπεριές και μεταφέρετέ τις στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και τα καρύδια που έχουν ήδη κρυώσει. Διαδικασία μέχρι να γίνει λεία, αλλά ακόμα χοντρή.
- Δοκιμάστε για καρύκευμα και προσθέστε αν χρειάζεται. Τοποθετήστε το ντιπ σε ένα μπολ και γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικά κομμάτια καρυδιού.
- Μην ξεχάσετε να σερβίρετε με Φρύγανο Σκορδάτο με Γραβιέρα!
