Ντάκος με Ψητά Ντοματίνια
Μπολ Εύκολη Clock 15 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Ντάκος με Ψητά Ντοματίνια

Το πιο αγαπημένο πιάτο όλης της Κρήτης με ένα twist!

Ντάκος με ψητά ντοματίνια

& Παξιμάδι Καύκαλο Κριθαρένιο.

Μια συνταγή του Βασίλη Πατσή! Καλή απόλαυση!

Θα χρειαστούμε:

  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 3 Παξιμάδια Καύκαλο Κριθαρένιο
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.σ κάπαρη
  • 1 κ.σ. ελιές
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:

Κρίταμο ή κάπαρη, πιπερίτσες τουρσί και κρέμα βαλσαμικό.

Δείτε το βίντεο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα ντοματίνια σε δυνατή φωτιά και αφού έχει κάψει το τηγάνι για 4 με 5 λεπτά.
  3. Βάζουμε τα παξιμάδια, σε ένα πιάτο, μοιράζουμε τα ντοματίνια, από πάνω τη τριμμένη φέτα, τις ελιές, την κάπαρη ή το κρίταμο το ελαιόλαδο και σερβίρουμε με κρέμα βαλσαμικό.
Wheat