


Αλμυρές Συνταγές
Ντάκος με Ψητά Ντοματίνια
Το πιο αγαπημένο πιάτο όλης της Κρήτης με ένα twist!
Ντάκος με ψητά ντοματίνια
& Παξιμάδι Καύκαλο Κριθαρένιο.
Μια συνταγή του Βασίλη Πατσή! Καλή απόλαυση!
Θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη
- 3 Παξιμάδια Καύκαλο Κριθαρένιο
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.σ κάπαρη
- 1 κ.σ. ελιές
- 1/2 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Κρίταμο ή κάπαρη, πιπερίτσες τουρσί και κρέμα βαλσαμικό.
Δείτε το βίντεο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα ντοματίνια σε δυνατή φωτιά και αφού έχει κάψει το τηγάνι για 4 με 5 λεπτά.
- Βάζουμε τα παξιμάδια, σε ένα πιάτο, μοιράζουμε τα ντοματίνια, από πάνω τη τριμμένη φέτα, τις ελιές, την κάπαρη ή το κρίταμο το ελαιόλαδο και σερβίρουμε με κρέμα βαλσαμικό.
