


Αλμυρές Συνταγές
Ντάκος με Ψητά Ντοματίνια
Το πιο αγαπημένο πιάτο όλης της Κρήτης με ένα twist!
Ντάκος με ψητά ντοματίνια
και Παξιμάδι Καύκαλο Κριθαρένιο. Μια συνταγή του Βασίλη Πατσή! Καλή απόλαυση!
Θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη
- 3 Παξιμάδια Καύκαλο Κριθαρένιο
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.σ κάπαρη
- 1 κ.σ. ελιές
- 1/2 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Κρίταμο ή κάπαρη, πιπερίτσες τουρσί και κρέμα βαλσαμικό.
Δείτε το βίντεο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα ντοματίνια σε δυνατή φωτιά και αφού έχει κάψει το τηγάνι για 4 με 5 λεπτά.
- Βάζουμε τα παξιμάδια, σε ένα πιάτο, μοιράζουμε τα ντοματίνια, από πάνω τη τριμμένη φέτα, τις ελιές, την κάπαρη ή το κρίταμο το ελαιόλαδο και σερβίρουμε με κρέμα βαλσαμικό.
Δείτε περισσότερες συνταγές
