Ντάκος με Ψητά Ντοματίνια
Μπολ Εύκολη Clock 15 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Ντάκος με Ψητά Ντοματίνια

Το πιο αγαπημένο πιάτο όλης της Κρήτης με ένα twist!

Ντάκος με ψητά ντοματίνια

και Παξιμάδι Καύκαλο Κριθαρένιο. Μια συνταγή του Βασίλη Πατσή!

Θα χρειαστούμε:

  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 3 Παξιμάδια Καύκαλο Κριθαρένιο
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.σ κάπαρη
  • 1 κ.σ. ελιές
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:

Κάπαρη, πιπερίτσες τουρσί και κρέμα βαλσάμικο.

Δείτε το βίντεο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ μαζί με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια σε δυνατή φωτιά για 4–5 λεπτά.
  3. Τοποθετούμε τα παξιμάδια σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από πάνω τα ψημένα ντοματίνια.
  4. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, τις ελιές, την κάπαρη, το ελαιόλαδο και σερβίρουμε με κρέμα βαλσάμικου.
Wheat