


Αλμυρές Συνταγές
Μανιτάρια Κρασάτα με τρίμμα Παξιμαδιού
Μία απολαυστική συνταγή με μανιτάρια που θα σας συναρπάσει, από τον Βασίλη Πατσή!
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. μανιτάρια άσπρα, λεντινούλα, μπράουν ή (ανάμεικτα της επιλογής σας)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο ποτήρι καλό κόκκινο κρασί
- Φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή θυμαριού
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
- 1/4 φλιτζανιού τρίμμα παξιμαδιού, Μπουκιά Κρίθινη Ντουρουντούς
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια βαριά κατσαρόλα πλασοτέ (απλωτή ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν την υγρασία τους και να πάρουν χρώμα.
- Έπειτα προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με το σκόρδο, φέρνουμε μια δυο στροφές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης ή θυμαριού, αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και συμπληρώνουμε με ζωμό λαχανικών, ίσα ίσα να σκεπαστούν τα μανιτάρια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε εάν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα παξιμαδιού Ντουρουντούς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.
