Μανιτάρια κρασάτα με τρίμμα παξιμαδιού
Μπολ Εύκολη Clock 40 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Μανιτάρια κρασάτα με τρίμμα παξιμαδιού

Μία απολαυστική συνταγή με μανιτάρια που θα σας συναρπάσει, από τον Βασίλη Πατσή !

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. μανιτάρια άσπρα , λεντινούλα , μπράουν ή ( ανάμεικτα της επιλογής σας )
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 -3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο ποτήρι καλό κόκκινο κρασί
  • Φύλλα φρέσκιας ρίγανης η θυμαριού
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμμα παξιμαδιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μπουκιές κρίθινες Ντουρουντούς

Εκτέλεση:

  1. Σε μια βαριά κατσαρόλα πλασοτέ (απλωτή )  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν την υγρασία τους και να πάρουν χρώμα.
  2. ‘Επειτα προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με το σκόρδο , φέρνουμε μια δυο στροφές και σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης η θυμαριού , αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και συμπληρώνουμε ζωμό λαχανικών ίσα ίσα να σκεπαστούν τα μανιτάρια , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  3. Προσθέτουμε το εάν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο  και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα παξιμαδιού Ντουρουντούς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.
Wheat