Μανιτάρια Κρασάτα με τρίμμα Παξιμαδιού
Μπολ Εύκολη Clock 40 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Μανιτάρια Κρασάτα με τρίμμα Παξιμαδιού

Μία απολαυστική συνταγή του Βασίλη Πατσή, με

μανιτάρια κρασάτα

που θα σας συναρπάσει!

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. μανιτάρια άσπρα, λεντινούλα, μπράουν ή ανάμεικτα της επιλογής σας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο ποτήρι καλό κόκκινο κρασί
  • Φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή θυμαριού
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμμα από Μπουκιά Κρίθινη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια βαριά κατσαρόλα πλασωτέ (απλωτή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν την υγρασία τους και να πάρουν χρώμα.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο. Φέρνουμε μια δυο στροφές και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης ή θυμαριού, αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και συμπληρώνουμε με ζωμό λαχανικών, ίσα ίσα να σκεπαστούν τα μανιτάρια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  4. Τέλος, προσθέτουμε εάν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το τρίμμα από τη Μπουκιά Κρίθινη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Wheat