


Αλμυρές Συνταγές
Μανιτάρια κρασάτα με τρίμμα παξιμαδιού
Μία απολαυστική συνταγή με μανιτάρια που θα σας συναρπάσει, από τον Βασίλη Πατσή!
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. μανιτάρια άσπρα , λεντινούλα , μπράουν ή (ανάμεικτα της επιλογής σας)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 -3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο ποτήρι καλό κόκκινο κρασί
- Φύλλα φρέσκιας ρίγανης η θυμαριού
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
- 1/4 φλιτζανιού τρίμμα παξιμαδιού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μπουκιές κρίθινες Ντουρουντούς
Εκτέλεση:
- Σε μια βαριά κατσαρόλα πλασοτέ (απλωτή ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν την υγρασία τους και να πάρουν χρώμα.
- ‘Επειτα προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με το σκόρδο , φέρνουμε μια δυο στροφές και σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης η θυμαριού , αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και συμπληρώνουμε ζωμό λαχανικών ίσα ίσα να σκεπαστούν τα μανιτάρια , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το εάν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα παξιμαδιού Ντουρουντούς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.
