


Αλμυρές Συνταγές
Λαχανοσαλάτα με Τόνο
Πολύχρωμη
λαχανοσαλάτα με τόνο
και Φρυγανάκι με Κουρκουμά και Μουστάρδα, ιδανική για το γιορτινό τραπέζι!
Μια συνταγή του Βασίλη Πατσή! Καλή απόλαυση!
Θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. λάχανο άσπρο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. λάχανο μωβ ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο κατά βούληση
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. τσαγιού ρόδι (σποράκια)
- ¼ φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μαγιονέζα vegan
- 3 κ.σ. γιαούρτι light
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Τριμμένα Φρυγανάκια με Κουρκουμά και Μουστάρδα
Δείτε το βίντεο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τριμμένο καρότο.
- Προσθέτουμε τον τόνο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, καρύδια, ρόδι και τα βάζουμε στο μπολ.
- Τέλος, προσθέτουμε μαγιονέζα, γιαούρτι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια.
- Λίγο πριν την σερβίρουμε σπάμε μέσα στην σαλάτα Φρυγανάκι με Κουρκουμά και Μουστάρδα για να δώσουμε έξτρα γεύση.
