Κοτόσουπα με λαχανικά και φρυγανάκι πολύσπορο
Μπολ Εύκολη Clock 70 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Κοτόσουπα με λαχανικά και φρυγανάκι πολύσπορο

Η ιδανική comfort κοτόσουπα με λαχανικά και  Φρυγανάκι Πολύσπορο Ντουρουντούς για τις κρύες μέρες! Μια συνταγή του Βασίλη Πατσή!

Θα χρειαστούμε:

  • 1 μέτριο Κοτόπουλο
  • 4 μέτριες πατάτες ολόκληρες, καθαρισμένες
  • 4 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • ¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια σέλερι κομμένα σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι σελινόριζα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρυγανάκι πολύσπορο Ντουρουντούς

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε από περιττά λίπη το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε να πάρει βράση. Το ξαφρίζουμε για όση ώρα χρειαστεί. Το αφήνουμε να βράσει γύρω στα 20 λεπτά συνολικά.
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε κομματάκια, το σέλερι, τη σελινόριζα, το λάδι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα το κοτόπουλο και τις πατάτες. Αφαιρούμε από το κοτόπουλο τα κόκκαλα και το δέρμα (τα οποία πετάμε) και το κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε επίσης και τις πατάτες σε κύβους. Μεταφέρουμε τους κύβους κοτόπουλου και πατάτας πάλι στην κατσαρόλα που βράζει.
  4. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τα υλικά της κατσαρόλας, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σπανάκι,  βράζουμε  για 2-3 λεπτά ακόμη και σβήνουμε τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα στα πιάτα γαρνίροντας με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και Φρυγανάκι πολύσπορο Ντουρουντούς.
Wheat