Κεφτεδάκια Τηγανητά με Φρύγανο Ριγανάτο
Μπολ Μέτρια Clock 30 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Τηγανητά με Φρύγανο Ριγανάτο

Η συνταγή που σας έχουμε για αυτά τα

τηγανητά κεφτεδάκια

είναι το κάτι άλλο. Αντί για ψωμί ή φρυγανιά, εμείς βάλαμε κάτι δικό μας, Φρύγανο Ριγανάτο. Και πιστέψτε μας η διαφορά είναι μεγάλη. Γιατί ναι… αυτός ο αγαπημένος μας μεζές γίνεται κι ακόμα νοστιμότερος.

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 200 γρ. χοιρινός κιμάς από σπάλα ή λαιμό
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο Φρύγανο Ριγανάτο
  • 1 αυγό
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο) και μια πρέζα αποξηραμένο (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά (για περίπου 5-10 λεπτά). Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σταθερό και εύπλαστο προσθέστε επιπλέον φρύγανο. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Βγάλτε το μείγμα για τους κεφτέδες από το ψυγείο και πλάστε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού (ή μεγαλύτερο αν προτιμάτε).
  3. Πασπαλίστε τα ελαφρά με το αλεύρι, φροντίζοντας να τα τινάζεται για να φύγει το περιττό. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε παρτίδες των 10-15 κάθε φορά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα και να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  4. Ιδανικά σερβίρονται ως ορεκτικό (μεζές) με τζατζίκι και πίτα ή ως κυρίως πιάτο με λίγο ρύζι μπασμάτι και μια ελληνική χωριάτικη σαλάτα.
Wheat