


Αλμυρές Συνταγές
Κεφτεδάκια Τηγανητά με Φρύγανο Ριγανάτο
Η συνταγή που σας έχουμε για αυτά τα
τηγανητά κεφτεδάκια
είναι το κάτι άλλο. Αντί για ψωμί ή φρυγανιά, εμείς βάλαμε κάτι δικό μας, Φρύγανο Ριγανάτο. Και πιστέψτε μας η διαφορά είναι μεγάλη. Γιατί ναι… αυτός ο αγαπημένος μας μεζές γίνεται κι ακόμα νοστιμότερος.
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 200 γρ. χοιρινός κιμάς από σπάλα ή λαιμό
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι τριμμένο Φρύγανο Ριγανάτο
- 1 αυγό
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο) και μια πρέζα αποξηραμένο (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά (για περίπου 5-10 λεπτά). Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σταθερό και εύπλαστο προσθέστε επιπλέον φρύγανο. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βγάλτε το μείγμα για τους κεφτέδες από το ψυγείο και πλάστε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού (ή μεγαλύτερο αν προτιμάτε).
- Πασπαλίστε τα ελαφρά με το αλεύρι, φροντίζοντας να τα τινάζεται για να φύγει το περιττό. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε παρτίδες των 10-15 κάθε φορά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα και να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Ιδανικά σερβίρονται ως ορεκτικό (μεζές) με τζατζίκι και πίτα ή ως κυρίως πιάτο με λίγο ρύζι μπασμάτι και μια ελληνική χωριάτικη σαλάτα.
Δείτε περισσότερες συνταγές
