


Αλμυρές Συνταγές
Κεμπάπ με Ταχίνι και Σουσάμι
Λαχταριστά ζουμερά
κεμπάπ με ταχίνι και σουσάμι
. Αυτή η μοναδική συνταγή θα σας κάνει τον/την καλύτερη ψήστη της γειτονιάς. Προσέξτε μην απoκαλύψετε τα μυστικά της όμως!
Για τα κεμπάπ μας χρησιμοποιήσαμε Ντακάκι Κρίθινο Λαδιού.
Θα χρειαστούμε:
- ½ κιλό κιμά (αρνί – μοσχάρι – χοιρινό)
- Θρυματισμένο Ντακάκι Κρίθινο Λαδιού
- 1 ή 2 κ.σ. ταχίνι
- ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κεμπάπ
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 1/4 κ.γλ. κανέλα
- 1/4 κ.γλ. κύμινο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε:
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- Πίτες
Για το ντιπ γιαουρτιού θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
- ½ κ.γλ. σούμακ (προαιρετικά)
Δείτε το βίντεο
Εκτέλεση:
- Προαιρετικά μουλιάζουμε το παξιμάδι σε νερό για να μαλακώσει.
- Στραγγίζουμε καλά το παξιμάδι, ώστε να μην έχει καθόλου νερό και ζυμώνουμε καλά μαζί με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.
- Διορθώνουμε τη γεύση στο αλάτι, το πιπέρι και τα καρυκεύματα.
- Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια.
- Λαδώνουμε ένα ταψί καλά και τοποθετούμε πάνω του τα κεμπάπ. Επιπλέον, μπορούμε να τα αλείψουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά ή στο μπάρμπεκιου γυρίζοντάς τα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Για το ντίπ
- Ανακατεύουμε απλώς τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Είναι καλύτερα να μείνει 12-24 ώρες για να δέσει η γεύση του.
- Σερβίρουμε τα κεμπάπ πάνω σε ζεσταμένες, μικρές αραβικές πίτες, με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ντομάτα και τα συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού.
Δείτε περισσότερες συνταγές
