


Αλμυρές Συνταγές
Κεμπάπ με Tαχίνι και Σουσάμι
Λαχταριστά ζουμερά κεμπάπ με ταχίνι και σουσάμι. Αυτή η μοναδική συνταγή θα σας κάνει τον/την καλύτερη ψήστη της γειτονιάς. Προσέξτε μην απoκαλύψετε τα μυστικά της όμως!
Για τα κεμπάμπ μας χρησιμοποιήσαμε ντακάκι κρίθινο λαδιού Ντουρουντούς.
Θα χρειαστούμε:
- ½ κιλό κιμά (αρνί – μοσχάρι – χοιρινό)
- Ντακάκι κρίθινο λαδιού Ντουρουντούς θρυματισμένο
- 1 ή 2 κ.σ. ταχίνι
- ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κεμπάπ
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 1/4 κ.γλ. κανέλα
- 1/4 κ.γλ. κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε:
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- πίτες
Για το ντιπ γιαουρτιού θα χρειαστούμε:
- 250 ml γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
- 1/2 κ.γλ. σούμακ (προαιρετικά)
Δείτε το βίντεο
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε το παξιμάδι (δεν είναι απαραίτητο ) σε νερό να μαλακώσει.
- Στραγγίζουμε να μην έχει καθόλου νερό και ζυμώνουμε καλά με τον κιμά και όλα τα υλικά.
- Διορθώνουμε τη γεύση στο αλάτι, το πιπέρι και τα καρυκεύματα.
- Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και περνάμε στα καλαμάκια.
- Λαδώνουμε ένα ταψί καλά και τοποθετούμε πάνω του τα κεμπάπ. Μπορούμε να τα αλείψουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά περίπου, η στο μπάρμπεκιου γυρίζοντάς τα σε τακτά διαστήματα, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Για το ντίπ
- Ανακατεύουμε απλώς τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Είναι καλύτερα να μείνει 12-24 ώρες για να δέσει η γεύση του.
- Σερβίρουμε τα κεμπάπ πάνω σε ζεσταμένες, μικρές αραβικές πίτες με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ντομάτα και συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού.
