


Αλμυρές Συνταγές
Καροτοσαλάτα με Γιαούρτι
Δοκιμάστε αυτή τη γρήγορη
καροτοσαλάτα με γιαούρτι
και τριμμένο βιολογικό παξιμάδι, από φρέσκο αλεσμένο Κρητικό χαρούπι.
Μια συνταγή του Βασίλη Πατσή! Καλή απόλαυση!
Θα χρειαστούμε:
- 8-10 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- Χυμός από 1 μεγάλο ζουμερό πορτοκάλι
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 100 ml ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- Φρέσκο κόλιανδρο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Βιολογικό Παξιμάδι Καύκαλο Χαρουπιού
Δείτε το βίντεο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζω τα καρότα και τα τρίβω στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στύβω τα καρότα με τα χέρια μας και μαζεύω το χυμό τους (περίπου ¾ φλ. τσαγιού).
- Για τη σάλτσα, βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ, προσθέτω και το χυμό των καρότων και ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και πυκνόρρευστο μείγμα.
- Βάζω τα τριμμένα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τη σάλτσα και ανακατεύω καλά.
- Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να μαριναριστεί από τα αρώματα των υλικών.
- Πριν σερβίρω, την ανακατεύω ξανά και τη μεταφέρω σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα με τριμμένα παξιμάδια Ντουρουντούς.
