Μέτρια
90 Λεπτά Αλμυρές Συνταγές
Καροτοκεφτέδες με Φρύγανο Ριγανάτο Ντουρουντούς
Αν όχι ο βασιλιάς της μεζεδοκατάστασης, σίγουρα στη βασιλική οικογένεια. Ίσως ο ιδανικότερος μεζές για όταν ζητάτε κάτι νόστιμο για να συνοδεύσει την μπύρα και το κρασί σας, στο τσιμπολόγημα με την παρέα σας. Είναι αδύνατον να φάτε μονάχα έναν και ταιριάζει απίστευτα με γιαούρτι ή τζατζίκι.
Για τους
καροτοκεφτέδες
μας χρησιμοποιήσαμε Φρύγανο Ριγανάτο.
Θα χρειαστούμε:
- 7 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
- 2 κολοκύθια τριμμένα
- 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο Φρύγανο Ριγανάτο
- 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
- Μισό ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
- Αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα και τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
- Έπειτα, στύβουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα περιττά υγρά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε και το κρεμμύδι, το στύβουμε και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, τα μυρωδικά, το τριμμένο φρύγανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν το μείγμα φαίνεται πολύ μαλακό, προσθέτουμε λίγο ακόμα τριμμένο φρύγανο.
- Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα.
- Πλάθουμε μεσαίου μεγέθους κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και αφού κάψει, τηγανίζουμε τους καροτοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Τους μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι πριν τους σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες συνταγές
