


Αλμυρές Συνταγές
Καροτοκεφτέδες με Φρύγανο Ριγανάτο Ντουρουντούς
Αν όχι ο βασιλιάς της μεζεδοκατάστασης, σίγουρα στη βασιλική οικογένεια. Ίσως ο ιδανικότερος μεζές για όταν ζητάτε κάτι νόστιμο για να συνοδεύσει την μπύρα και το κρασί σας, στο τσιμπολόγημα με την παρέα σας. Είναι αδύνατον να φάτε μονάχα έναν και ταιριάζει απίστευτα με γιαούρτι ή τζατζίκι.
Για τους
καροτοκεφτέδες
μας χρησιμοποιήσαμε Φρύγανο Ριγανάτο.
Θα χρειαστούμε:
- 7 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
- 2 κολοκύθια τριμμένα
- 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο Φρύγανο Ριγανάτο
- 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
- Μισό ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
- Αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα καρότα, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μαζί με τα κολοκύθια. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
- Στη συνέχεια τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκύθια.
- Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, το τριμμένο φρύγανο, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη τριμμένο φρύγανο.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας σκεπασμένο μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Έπειτα, βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο αλεύρι.
- Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μέτριου μεγέθους και τα αλευρώνουμε. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και αφού κάψει, προχωράμε στο τηγάνισμα.
- Τέλος, αφού τηγανιστούν, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Δείτε περισσότερες συνταγές
