Καροτοκεφτέδες με Ριγανάτο Φρύγανο Ντουρουντούς
Μπολ Μέτρια Clock 90 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Καροτοκεφτέδες με Ριγανάτο Φρύγανο Ντουρουντούς

Αν όχι ο βασιλιάς της μεζεδοκατάστασης, σίγουρα στη βασιλική οικογένεια. Ίσως ο ιδανικότερος μεζές για όταν ζητάτε κάτι νόστιμο για να συνοδεύσει την μπύρα και το κρασί σας, για το τσιμπολόγημα με την παρέα σας. 

Είναι αδύνατον να φάτε μονάχα έναν. Ταιριάζει απίστευτα με γιαούρτι ή τζατζίκι.

Για τους καροτοκεφτέδες μας χρησιμοποιήσαμε ριγανάτο φρύγανο λαδιού Ντουρουντούς.

Θα χρειαστούμε:

  • 7 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
  • 2 κολοκύθια τριμμένα
  • 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο σφακιανό φρύγανο λαδιού με ρίγανη Ντουρουντούς
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κεφαλοτύρι η κεφαλογραβιέρα
  • μισό ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τα καρότα, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μαζί με τα κολοκύθια. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
  2. Στη συνέχεια τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
  3. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
  5. Το τοποθετούμε σκεπασμένο μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο αλεύρι.
  6. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μέτριου μεγέθους και τα αλευρώνουμε. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και, αφού κάψει, προχωράμε στο τηγάνισμα.
  7. Αφού τηγανιστούν τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Wheat