


Αλμυρές Συνταγές
Λαχανοσαλάτα με Τρίμμα από Κρίθινο Ντακάκι Λαδιού
Η σαλάτα έχει πάντα τη δικιά της θέση στο τραπέζι μας, και συνήθως κάθεται στη μέση. Η αλήθεια είναι πως είμαστε λαός μεσογειακός κι αρκούμαστε με τα λίγα και τα απλά. Πέρα από την κλασσική πράσινη κι από την αγγουροντομάτα όμως, υπάρχουν κι άλλες εύκολες πλην πεντανόστιμες επιλογές.
Κι εδώ σας έχουμε μια από αυτές. Μία πεντανόστιμη λαχανοσαλάτα που δεν θα αργήσετε να αγαπήσετε.
Για τη σαλάτα μας χρησιμοποιήσαμε ντακάκι κρίθινο λαδιού Ντουρουντούς.
Θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. ραπανάκια
- 200 γρ. λάχανο λευκό
- 200 γρ. λάχανο κόκκινο
- 1 καρότο
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- 60 γρ. ξίδι λευκό
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- Ντακάκι κρίθινο λαδιού Ντουρουντους
Για τη σος:
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
Δείτε το βίντεο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα 2 είδη λάχανου, τα ραπανάκια και τα καρότα, όλα ψιλοκομμένα και τριμμένα όπως μας αρέσει , σε βαθύ μπολ και ρίχνουμε το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
- Τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το βασιλικό.
- Χτυπάμε τα υλικά για τη σος στο μπλέντερ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Σερβίρουμε με το θρυμματισμένο κρίθινο ντακάκι Ντουρουντούς.
