Κεφτεδάκια Τηγανητά με Φρύγανο Ριγανάτο Ντουρουντούς
Μπολ Μέτρια Clock 30 Λεπτά
Φουρνίσματα

Κεφτεδάκια Τηγανητά με Φρύγανο Ριγανάτο Ντουρουντούς

Η συνταγή που σας έχουμε για αυτά τα κεφτεδάκια είναι το κάτι άλλο. Αντί για ψωμί ή φρυγανιά, εμείς βάλαμε κάτι δικό μας. Και πιστέψτε μας η διαφορά είναι μεγάλη.

Γιατί ναι… αυτός ο αγαπημένος μας μεζές γίνεται κι ακόμα νοστιμότερος.

Για τα κεφτεδάκια μας χρησιμοποιήσαμε ριγανάτο φρύγανο Ντουρουντούς.

Θα χρειαστούμε:

  • 500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 200γρ. Χοιρινός κιμάς από σπάλα η λαιμό
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο) και μια πρέζα αποξηραμένο (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά (για περίπου 5-10 λεπτά). Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σταθερό και εύπλαστο προσθέστε επιπλέον φρύγανο .Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Βγάλτε το μείγμα για τους κεφτέδες από το ψυγείο και πλάστε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού (ή μεγαλύτερο αν προτιμάτε).
  3. Πασπαλίστε τα ελαφρά με το αλεύρι φροντίζοντας να τα τινάζεται για να φύγει το περιττό. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  4. Ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος για τα ελληνικά κεφτεδάκια είναι το τηγάνισμα τους. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε παρτίδες των 10-15 κάθε φορά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα απ’όλες τις πλευρές.
  5. Ιδανικά σερβίρονται ως ορεκτικό ( μεζές ) με τζατζίκι και πίτα ή ως κυρίως πιάτο με λίγο ρύζι μπασμάτι και μια ελληνική χωριάτικη σαλάτα.
Wheat