Κεμπάπ με Tαχίνι και Σουσάμι
Μπολ Εύκολη Clock 1 Λεπτά
Φουρνίσματα

Κεμπάπ με Tαχίνι και Σουσάμι

Λαχταριστά ζουμερά κεμπάπ με ταχίνι και σουσάμι. Αυτή η μοναδική συνταγή θα σας κάνει τον/την καλύτερη ψήστη της γειτονιάς. Προσέξτε μην απoκαλύψετε τα μυστικά της όμως!

Για τα κεμπάμπ μας χρησιμοποιήσαμε ντακάκι κρίθινο λαδιού Ντουρουντούς.

Θα χρειαστούμε:

Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε:

  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ντομάτα ψιλοκομμένη
  • πίτες

Για το ντιπ γιαουρτιού θα χρειαστούμε:

  • 250 ml γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • 1/2 κ.γλ. σούμακ (προαιρετικά)

Δείτε το βίντεο να πάθετε την πλάκα σας...

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε το παξιμάδι (δεν είναι απαραίτητο ) σε νερό να μαλακώσει.
  2. Στραγγίζουμε να μην έχει καθόλου νερό και ζυμώνουμε καλά με τον κιμά και όλα τα υλικά.
  3. Διορθώνουμε τη γεύση στο αλάτι, το πιπέρι και τα καρυκεύματα.
  4. Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και περνάμε στα καλαμάκια.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί καλά και τοποθετούμε πάνω του τα κεμπάπ. Μπορούμε να τα αλείψουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά περίπου, η στο μπάρμπεκιου γυρίζοντάς τα σε τακτά διαστήματα, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Για το ντίπ
  1. Ανακατεύουμε απλώς τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Είναι καλύτερα να μείνει 12-24 ώρες για να δέσει η γεύση του.
  2. Σερβίρουμε τα κεμπάπ πάνω σε ζεσταμένες, μικρές αραβικές πίτες με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ντομάτα και συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού.
Wheat