Κεμπάπ με Ταχίνι και Σουσάμι
Μπολ Εύκολη Clock 1 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Κεμπάπ με Ταχίνι και Σουσάμι

Λαχταριστά ζουμερά

κεμπάπ με ταχίνι και σουσάμι

. Αυτή η μοναδική συνταγή θα σας κάνει τον/την καλύτερη ψήστη της γειτονιάς. Προσέξτε μην απoκαλύψετε τα μυστικά της όμως!

Για τα κεμπάπ μας χρησιμοποιήσαμε Ντακάκι Κρίθινο Λαδιού.

Θα χρειαστούμε:

  • ½ κιλό κιμά (αρνί – μοσχάρι – χοιρινό)
  • Θρυματισμένο Ντακάκι Κρίθινο Λαδιού
  • 1 ή 2 κ.σ. ταχίνι
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κεμπάπ
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1/4 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. κύμινο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε:

  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Πίτες

 

Για το ντιπ γιαουρτιού θα χρειαστούμε:

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • ½ κ.γλ. σούμακ (προαιρετικά)

Δείτε το βίντεο

Εκτέλεση:

  1. Προαιρετικά μουλιάζουμε το παξιμάδι σε νερό για να μαλακώσει.
  2. Στραγγίζουμε καλά το παξιμάδι, ώστε να μην έχει καθόλου νερό και ζυμώνουμε καλά μαζί με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Διορθώνουμε τη γεύση στο αλάτι, το πιπέρι και τα καρυκεύματα.
  4. Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί καλά και τοποθετούμε πάνω του τα κεμπάπ. Επιπλέον, μπορούμε να τα αλείψουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά ή στο μπάρμπεκιου γυρίζοντάς τα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Για το ντίπ
  1. Ανακατεύουμε απλώς τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Είναι καλύτερα να μείνει 12-24 ώρες για να δέσει η γεύση του.
  2. Σερβίρουμε τα κεμπάπ πάνω σε ζεσταμένες, μικρές αραβικές πίτες, με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ντομάτα και τα συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού.
Wheat