Μπιφτέκια Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Σάλτσα Ντομάτας
Μπολ Μέτρια Clock 35 Λεπτά
Φουρνίσματα

Μπιφτέκια Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Σάλτσα Ντομάτας

Αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλο θα τα ερωτευτείτε. Σας το εγγυώμαστε. Είναι ζουμερά, πεντανόστιμα και light. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Η σάλτσα στο πλάι μαζί με το γιαούρτι απλά πάνε την συνταγή σε άλλο επίπεδο. Δοκιμάστε την.

Εμείς τα μπιφτέκια μας τα συνοδεύσαμε με βιολογικό παξιμάδι βρώμης Ντουρουντούς

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ανθρακούχο νερό
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 1 κ. σ .αρωματικό  μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • ½ κ. γ. ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:

  • 1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 τριμμένες μέτριες ντομάτες
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • ½ κ. γ. πετιμέζι
  • 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μείγμα μπαχαρικών , τη ρίγανη, το αυγό το νερό και το αλατοπίπερο.
  2. Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
  3. Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε  σχαροτήγανο με ελάχιστο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι.
  5. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και γιαούρτι .
Wheat