Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια & Μπουκιές Οσπρίων
Μπολ Εύκολη Clock 40 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια & Μπουκιές Οσπρίων

Λατρεύουμε όλα τα όσπρια αλλά το αγαπημένο μας είναι η φάβα! Μαγειρεύουμε λοιπόν Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια & την συνοδεύουμε με την πεντανόστιμη και θρεπτική Μπουκιά Οσπρίων.

Θα χρειαστούμε:

  • 250 γρ. φάβα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 650 ml νερό
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο από κόκκινο κράσι
  • 3 κ.σ. μελάσα ή σιρόπι αγαύης
  • αλάτι & πιπέρι
  • 100 γρ. ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΟΣΠΡΙΩΝ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το θυμάρι, τον κουρκουμά και το κύμινο σε μία κατσαρόλα με το 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τη φάβα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε, και μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 25 περίπου λεπτά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει.
  3. Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τη φάβα έτσι ώστε να πάρει μία βελούδινη και ομοιόμορφη υφή.
  4. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και σε αντικολλητικό τηγάνι τα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν προσθέτουμε τη μελάσα και το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Σερβίρουμε τη φάβα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια μαζί με Μπουκιά Οσπρίων “Ντουρουντούς” και απολαμβάνουμε!!

Wheat