


Αλμυρές Συνταγές
Φακές Σούπα με Εστραγκόν και Πορτοκάλι
Φακές σούπα με εστραγκόν και πορτοκάλι
, μια συνταγή με την οποία θα αγαπήσετε τις φακές περισσότερο απ’ ότι τις αγαπούσατε έως τώρα!
Θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. φακές
- 2 καρότα μικρά ζαράκια
- 1 κομμάτι σελινόριζα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κύβος μυρωδικών, προαιρετικά
- 1 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
- Φύλλα φρέσκιας ρίγανης, κατά βούληση
- Ξύσμα & χυμό από ένα πορτοκάλι
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις φακές, τους δίνουμε μια βράση και τις σουρώνουμε.
- Στην συνέχεια τις σοτάρουμε με όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 με 30 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το εστραγκόν, τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι.
- Τέλος, σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και Φρύγανο Ριγανάτο Ντουρουντούς.
Δείτε περισσότερες συνταγές
