


Αλμυρές Συνταγές
Φακές σούπα με εστραγκόν & πορτοκάλι
Με αυτή τη συνταγή νομίζω θα αγαπήσετε τις φακές περισσότερο απ’ότι τις αγαπούσατε έως τώρα!
Θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. φακές
- 2 καρότα μικρά ζαράκια
- 1 κομμάτι σελινόριζα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κύβο μυρωδικών (προαιρετικά )
- 1 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
- Φύλλα φρέσκιας ρίγανης κατά βούληση
- Ξύσμα & χυμό από ένα πορτοκάλι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις φακές, τους δίνουμε μια βράση και τις σουρώνουμε.
- Στην συνέχεια τις σοτάρουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά (λαχανικά ) και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Ρίχνουμε και τον κύβο λαχανικών , αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 με 30 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το εστραγκόν , τα φύλλα της φρέσκιας ρίγανης , το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι
- Τέλος σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και φρύγανο ριγανάτο Ντουρουντούς.
