Φακές σούπα με εστραγκόν & πορτοκάλι
Μπολ Εύκολη Clock 45 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Φακές σούπα με εστραγκόν & πορτοκάλι

Με αυτή τη συνταγή νομίζω θα αγαπήσετε τις φακές περισσότερο απ’ότι τις αγαπούσατε έως τώρα!

Θα χρειαστούμε:

  • 250 γρ. φακές
  • 2 καρότα μικρά ζαράκια
  • 1 κομμάτι σελινόριζα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κύβο μυρωδικών (προαιρετικά )
  • 1 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • Φύλλα φρέσκιας ρίγανης κατά βούληση
  • Ξύσμα & χυμό  από ένα πορτοκάλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τις φακές, τους δίνουμε μια βράση και τις σουρώνουμε.
  2. Στην συνέχεια τις σοτάρουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά (λαχανικά ) και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Ρίχνουμε και τον κύβο λαχανικών , αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 με 30 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το εστραγκόν , τα φύλλα της φρέσκιας ρίγανης , το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι
  3. Τέλος σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και φρύγανο ριγανάτο Ντουρουντούς.
Wheat