


Αλμυρές Συνταγές
Χειροποίητη Σαλάτα Κηπουρού με Γιαούρτι και Κριτσίνια Ηλιόσπορου
Τέρμα οι έτοιμες σως. Είναι τόσο απλό κι εύκολο να φτιάξετε την δικιά σας, που δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε χρήματα σε κάτι συσκευασμένο και αμφιβόλου ποιότητας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα και απλά μπορείτε να φτιάξετε αυτή την
σαλάτα κηπουρού με γιαούρτι.
Πιστέψτε μας, θα είναι πολύ πιο νόστιμη από αυτές που βρίσκετε στα super market. Η σαλάτα κηπουρού που ετοιμάσαμε, πάει τέλεια με τα Κριτσίνια Ηλιόσπορου.
Θα χρειαστούμε:
- 4 μέτρια καρότα
- 4 ραπανάκια ή περίπου μια ρέβα
- Σέλινο (εάν σας αρέσει)
- Αγγουράκι τουρσί κατά βούληση
- 1½ κούπα του τσαγιού μαγιονέζα
- 1 κούπα στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι
- Μια κουταλιά κέτσαπ
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα καθαρίζουμε.
- Στην συνέχεια τρίβουμε τα καρότα, τα ραπανάκια και το αγγουράκι στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
- Έπειτα, ψιλοκόβουμε το σέλινο.
- Τα αφήνουμε περίπου μια ώρα σε σουρωτήρι, ώστε να βγάλουν όποια υγρά έχουν. Εάν θέλουμε προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.
- Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την μαγιονέζα με την κέτσαπ και προσθέτουμε τα λαχανικά μας.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε την σαλάτα μας με Κριτσίνια Ηλιόσπορου, είτε την προσθέτουμε σαν συνοδευτικό σχεδόν σε όλα τα φαγητά. Επίσης, μπορεί να εμπλουτίσει άριστα και σάντουιτς.
Δείτε περισσότερες συνταγές
