


Αλμυρές Συνταγές
Χειροποίητη Σαλάτα Κηπουρού με Γιαούρτι και Κριτσίνια Ηλιόσπορου
Τέρμα οι έτοιμες σως. Είναι τόσο απλό κι εύκολο να φτιάξετε την δικιά σας που δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε χρήματα σε κάτι συσκευασμένο αμφιβόλου ποιότητας. Φτιάξτε το μόνες σας!
Για παράδειγμα, θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα, γρήγορα και απλά μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την σαλάτα κηπουρού. Πιστέψτε μας, θα είναι πολύ πιο νόστιμη από αυτές που βρίσκετε στα super market.
Η κηπουρού μας πάει τέλεια με τα κριτσίνια ηλιόσπορου Ντουρουντούς.
Θα χρειαστούμε:
- 4 μέτρια καρότα
- 4 ραπανάκια ή μια περίπου ρέβα
- Σέλινο (εάν σας αρέσει)
- Αγγουράκι τουρσί κατά βούληση
- 1 ½ κούπα του τσαγιού μαγιονέζα
- 1 κούπα στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι
- Μια κουταλιά κέτσαπ
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα καθαρίζουμε ,καθάρισμα (καρότα, ραπανάκια).
- Στην συνέχεια τρίβουμε τα καρότα, τα ραπανάκια και το αγγουράκι στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
- Ψιλοκόβουμε το σέλινο.
- Τα αφήνουμε περίπου μια ώρα σε σουρωτήρι να βγάλουν όποια υγρά έχουν. Εάν θέλουμε προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι με προσοχή.
- Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την μαγιονέζα με την κέτσαπ και προσθέτουμε τα λαχανικά μας.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε την σαλάτα μας με κριτσίνια ηλιόσπορου και με σχεδόν όλα τα φαγητά. Επίσης μπορεί να εμπλουτίσει άριστα και σάντουιτς.
