


Αλμυρές Συνταγές
Μπιφτέκια Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Σάλτσα Ντομάτας
Αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλο θα τα ερωτευτείτε. Σας το εγγυώμαστε. Είναι ζουμερά, πεντανόστιμα και light. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Η σάλτσα στο πλάι μαζί με το γιαούρτι απλά πάνε την συνταγή σε άλλο επίπεδο. Δοκιμάστε την.
Εμείς τα μπιφτέκια μας τα συνοδεύσαμε με βιολογικό παξιμάδι βρώμης Ντουρουντούς
Θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 1/2 ποτήρι του κρασιού ανθρακούχο νερό
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- 1 κ.σ. αρωματικό μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:
- 1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 τριμμένες μέτριες ντομάτες
- Λίγα φύλλα δυόσμου
- ½ κ. γ. πετιμέζι
- 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μείγμα μπαχαρικών , τη ρίγανη, το αυγό το νερό και το αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο με ελάχιστο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
- Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και γιαούρτι .
