Αλμυρό cheesecake με Καύκαλο Χαρουπιού Ντουρουντούς & Μαρμελάδα Τσίλι
Μπολ Μέτρια Clock 120 Λεπτά
Αλμυρές Συνταγές

Αλμυρό cheesecake με Καύκαλο Χαρουπιού Ντουρουντούς & Μαρμελάδα Τσίλι

Μια λαχταριστή συνταγή αλμυρού cheesecake με Καύκαλο Χαρουπιού Ντουρουντούς & Μαρμελάδα Τσίλι..δια χειρός  Μάνου Δημητρούλη!

Θα χρειαστούμε:

          Για την βάση:

  • 100 γρ. καύκαλο χαρουπιού ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ

  • 4 βασιλικούς χουρμάδες μουλιασμένους σε καυτό νερό

  • 2 αυγά λιναρόσπορου (2 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανιστό με 6 κ.σ. νερό)

    Για την στρώση με το τυρί :

  • 300 γρ. κατίκι Δομοκού

  • 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

  • αλάτι – πιπέρι

    Για την στρώση μαρμελάδας:

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης

  • 200 γρ μέλι

  • 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1/4κ.γ. σκόνη chilli ή μισή πιπεριά chilli

  • 10 ντοματίνια

  • 50 ml λευκό ξύδι

Εκτέλεση:

  1. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε το καύκαλο χαρουπιού μέχρι να γίνει σκόνη.

  2. Προσθέτουμε τα αυγά λιναρόσπορου και τους μουλιασμένους χουρμάδες μαζί με ελάχιστο από το νερό τους και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια πάστα.

  3. Σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά ή σε τσέρκι περίπου 15 cm ρίχνουμε το μείγμα χαρουπιού και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάρουμε μια συμπαγή βάση.

  4. Σε μπολ αναμειγνύουμε το κατίκι, τον ψιλοκομμένο Δυόσμο, το αλατοπίπερο και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.

  5. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της μαρμελάδας εκτός από το μέλι.

  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα.

  7. Προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα ακόμα ή μέχρι η μαρμελαδα μας να πήξει.

  8. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Απλώνουμε λίγη ποσότητα πάνω από την στρώση τυριού και αποθηκεύουμε την υπόλοιπη σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο.

Wheat