Πανακότα αλά… Ντουρουντούς

Φέτος το καλοκαίρι όλοι ψάχνουμε να βρούμε αυτές τις γλυκές γεύσεις που θα φέρουν την απόλυτη απόλαυση στον ουρανίσκο μας. Μέχρι στιγμής, σας έχουμε δείξει πώς μπορούμε πολύ εύκολα να παντρέψουμε υλικά που όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας με νέες γεύσεις που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στις δημιουργίες μας.

Για σήμερα, αυτό το κάτι παραπάνω είναι η Σφακιανή Μπουκιά με Μέλι και Καρύδι Ντουρουντούς. Ο Κωνσταντίνος Ντάνας στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης  χρησιμοποιεί αυτές τις λιχουδιές που τόσο πολύ αγαπήσατε και με περίσσια μαεστρία σας ετοιμάζει την πιο νόστιμη Πανακότα αλά… Ντουρουντούς.

Θα χρειαστούμε:
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σουμάδα
  • 60 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 200 γρ. γιαούρτι
Για το γαρνίρισμα:
  • Σφακιανή Μπουκιά Μέλι & Καρύδι Ντουρουντούς
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βερίκοκα
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 1 σφηνάκι ρούμι λευκό

Δείτε αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή και σε βίντεο

 


Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την σουμάδα, το μέλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει μία βράση.
  2. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τη ζελατίνη και περιμένουμε να λιώσει.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε ένα μπολ ή σε μία κανάτα το γιαούρτι μας και το ζεστό μας μείγμα. Το χτυπάμε με ένα μπίμερ, ή αν δεν έχουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ένα κλωναράκι δενδρολίβανο μέχρι να γίνει καραμέλα. Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι μας τα βερύκοκα. Σβήνουμε με λίγο λευκό ρούμι ή με λίγο ουίσκι.

Σερβίρουμε σε κούπα ή ποτήρι

  1. Προσθέτουμε 4-5 μπουκίτσες Μέλι Καρύδι Ντουρουντούς, χωρίς να τις θριμματίσουμε.
  2. Από πάνω προσθέτουμε το μείγμα της πανακότας μας για να βρέξει τις μπουκίτσες μας.
  3. Βάζουμε την πανακότα μας στο ψυγείο για 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
  4. Αφού την βγάλουμε, τελειώνουμε το γαρνίρισμα με την μαρμελάδα βερύκοκο που φτιάξαμε.
  5. Απολαμβάνουμε!
Δείτε την επόμενη συνταγή!

You may also like