Ντακάκια με λουκάνικο και τρίμμα μαύρης τρούφας

Ντάκος με λουκάνικο και τρίμμα από μαύρη τρούφα

Ο ντάκος είναι το παραδοσιακό μας έδεσμα, η ταυτότητα μας. Ποιος είπες όμως πως δεν μπορούμε να κάνουμε μία ήπια, πλην πεντανόστιμη παρέμβαση στην συνταγή; Ο Βασίλης Πάτσης πάει μαγειρεύοντας και μας εξηγεί πώς να δημιουργήσουμε με μία απλή συνταγή το μεσημεριανό μας γεύμα, το βραδινό μας σνακ, το μεζέ για την τσικουδιά μας.

Θα χρειαστούμε:
  • 1 συσκευασία καπνιστό λουκάνικο
  • 8-10 ντοματίνια
  • μουστάρδα
  • φύλλα ρόκας
  • ελαιόλαδο
  • τρίμμα από μαύρη τρούφα σε ελαιόλαδο
  • κριθαροκουλουρίτσα χωρίς πρόσθετο αλάτι Ντουρουντούς

Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε σε ζαράκια το λουκάνικο
  2. Κόβουμε τα ντοματίνια μας στα τέσσερα
  3. Σε τηγάνι με καυτό λάδι σωτάρουμε το λουκάνικό μας για περίπου 4 λεπτά. Έπειτα σωτάρουμε από πάνω τα ντοματίνια μας. Περιμένουμε να απορροφηθούν τα υγρά.
  4. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας τρίμμα από μαύρη τρούφα σε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ξανά.
  5. Για το σερβίρισμα, παίρνουμε κριθαροκουλουρίτσα Ντουρουντούς, χωρίς πρόσθετο αλάτι, αλείφουμε με λίγη μουστάρδα και βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας από το πεντανόστιμο μείγμα που μαγειρέψαμε.

Καλή σας απόλαυση!

Δείτε την επόμενη συνταγή!

You may also like