Καροτοκεφτέδες ζυμωμένοι με σφακιανό φρύγανο

Ντουρουντούς Καροτοκεφτέδες με Σφακιανό Φρύγανο

Απογειώσαμε και αυτή τη συνταγή με το σφακιανό μας φρυγάνο από τις παραδοσιακές δημιουργίες του φούρνου Ντουρουντούς.

Θα χρειαστούμε:
  • 7 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
  • 2 κολοκύθια τριμμένα
  • 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
  • ένα αυγό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο σφακιανό φρύγανο λαδιού με ρίγανη από τις παραδοσιακές μας δημιουργίες
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κεφαλοτύρι η κεφαλογραβιέρα
  • μισό ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε τα καρότα, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μαζί με τα κολοκύθια. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
  2. Στη συνέχεια τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
  3. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
  5. Το τοποθετούμε σκεπασμένο μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο αλεύρι.
  6. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μέτριου μεγέθους και τα αλευρώνουμε. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και, αφού κάψει, προχωράμε στο τηγάνισμα.
  7. Αφού τηγανιστούν τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
  8. Απολαμβάνουμε!
Δείτε την επόμενη συνταγή!

You may also like