Απολαύστε μία Granola με χαρουπάκια πετιμεζιού για πρωινό

Granola Ντουρουντούς

Ξημέρωσε ακόμη μία μέρα που δεν ξέρετε τι να φάτε για πρωινό; Η λύση είναι εδώ! Σας έχουμε μία πεντανόστιμη Granola που θα γίνει το καθημερινό σας must. Και η συνταγή δεν είναι καν τόσο δύσκολη όσο η λέξη υποδηλώνει.

Θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. βρόμη
  • 100 γρ. μέλι
  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. καρύδια (σπασμένα)
  • 150 γρ. χαρουπένια με πετιμέζι (Ντουρουντούς)
  • 100 γρ. σοκολάτα (είτε κομμένη είτε σε μικρά κουμπάκια)
  • 2 κουταλιές κανέλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το ταχίνι μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν, ανακατεύοντας τα.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπόλ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Έπειτα προσθέτουμε τα υγρά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
  5. Ψήνουμε για 20-22 λεπτά. Στα 10 λεπτά, με ένα πιρούνι/κουτάλι, ανακατεύουμε τη granola μας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  6. Αφαιρούμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 με 2 ώρες.
  7. Την παντρεύουμε με γιαούρτι, φρούτα ή σοκολάτα και απολαμβάνουμε!

Δείτε τη συνταγή σε απλά βήματα κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε την επόμενη συνταγή!

You may also like