Πεντανόστιμο γιαουρτογλυκό με χαρουπάκια πετιμεζιού

Αυτή η συνταγή θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Όχι μόνο θα νιώσετε ζαχαροπλάστες απλά και μόνο ενώνοντας ορισμένα απλά υλικά, αλλά και το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους. Από το πλατό της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, η Εύα Παρακεντάκη μας μάγεψε ξανά!

Θα χρειαστούμε:
  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 300 γρ. φράουλες
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • Μπισκότα Ντουρουντούς χαρουπένια με πετιμέζι

Για το γαρνίρισμα

  • Πλάκα κουβερτούρας
  • Φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ το περιεχόμενο από την συσκευασία Χαρουπένια με Πετιμέζι μαζί με μία κουταλιά μαρμελάδα.  Προς το τέλος, προσθέτουμε δύο μεγάλες φράουλες κομμένες και ξαναχτυπάμε.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλα, το στραγγιστό μας γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  3. Βάζουμε το μείγμα μας για 10 λεπτά στο ψυγείο και κόβουμε τις φράουλες σε καρέ σχήμα.
  4. Παίρνουμε ένα ποτήρι και στήνουμε το γλυκό μας με τον εξής τρόπο: Στη βάση βάζουμε το χαρουπένιο κι αρωματισμένο χαρουπένιο μπισκότο πετιμεζιού , από πάνω λίγες φράουλες και λούζουμε με το μείγμα γιαουρτιού μας. Εάν το σκεύος μας το επιτρέπει, επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά (με τον τρόπου που βλέπεται στο ποτήρι που στολίσαμε εμείς).
  5. Για το γαρνίρισμα προσθέτουμε λίγη τριμμένη κουβερτούρα και φυστίκι αιγίνης.
  6. Απολαμβάνουμε!
Δείτε την επόμενη συνταγή!

You may also like