Πώς να εντάξετε τα όσπρια στη διατροφή των παιδιών

Πώς να εντάξετε τα όσπρια στη διατροφή των παιδιών

Όταν το παιδί μας αρνείται να φάει όσπρια, πολλές φορές δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Εάν η διατροφή του παιδιού σας, σας προκαλεί προβλήματα, ίσως αναζητάτε τρόπους για να εντάξετε στο μενού τους, τις σημαντικές βιταμίνες που υπάρχουν στην κατηγορία των οσπρίων. Πρέπει ή δεν πρέπει να πιέζετε το παιδί σας να τα φάει και αν ναι, πώς;

Τα όσπρια είναι οι διατροφικές ομάδες που στατιστικά αντιπαθούν περισσότερο τα παιδιά. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το είδος τροφής περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά οφέλη και βιταμίνες που χρειάζονται τα παιδιά μας. Για αυτό το λόγο πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο τους μενού. Ο παραδοσιακός μας φούρνος Ντουρουντούς έχει μερικές διαθέσιμες επιλογές σχετικά με το πώς να εντάξετε τα όσπρια στη διατροφή των παιδιών. Ας δούμε πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό με μερικά απλά βήματα.

Μην ασκείτε καμία πίεση στο παιδί σας για να φάει

Τα παιδιά είναι πιθανό να μην ανταποκριθούν και μπορεί να αρνηθούν να καταναλώσουν όσπρια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμείς στον φούρνο Ντουρουντούς προτείνουμε μπουκιά oσπρίων, κριτσίνια οσπρίων και ντακάκι οσπρίων. Αργά ή γρήγορα το παιδί σας θα μπει στον πειρασμό να τα δοκιμάσει και νιώθουμε πραγματικά σίγουροι ότι θα του αρέσουν τόσο πολύ που σιγά σιγά θα μάθει για τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος, θα ήταν να συνδυάσουμε (αν είναι δυνατόν) τις αγαπημένες τους γεύσεις, με τις λιχουδιές που σας παρουσιάσαμε.

Μειώστε την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού

Να θυμάστε ότι τα τρόφιμα που μπαίνουν στο σπίτι, είναι στον έλεγχό σας και όχι στων παιδιών σας. Θα ωθήσετε τα παιδιά σας να τρώνε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, πολύσπορα δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα, εάν κρατάτε τα πρόχειρα τρόφιμα έξω από το σπίτι.

Γενικά, οι γονείς πρέπει να κάνουν τρομερή δουλειά και υπομονή, για να μάθουν τα παιδιά τους να τρώνε όσπρια. Συμβουλευτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και ανακαλύψτε πολλές υγιεινές επιλογές που μπορείτε να φέρετε στη διατροφή του παιδιού σας. Το πιο ουσιαστικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε το παράδειγμα τρώγοντας μια ποικιλία προϊόντων που σχετίζονται με τα όσπρια σε τακτική βάση και όσο σκληρό κι αν ακούγεται, να είστε λίγο πιο αυστηροί. 


Εδώ, στον φούρνο Ντουρουντούς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουμε ακόμα περισσότερα προϊόντα που σχετίζονται με τα όσπρια στο τραπέζι, καθώς και πολλές άλλες υγιεινές επιλογές που μπορούν να σας συνοδεύουν σε καθημερινή βάση. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να εγγραφείτε στο newsletter μας και να μας ακολουθήσετε στο Facebook και το Instagram για να ανακαλύψετε όλες μας τις μελλοντικές δημιουργίες!

Wheat
Τση Κρήτης η παράδοση μιλάει με μαντινάδες,
στα χνάρια του Ρωτόκρητου, οι νιοι κάνουν καντάδες.
ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ